De directeur van de NV Zeedijk antwoordt (2)

nvZeedijk

Voor de laatste BOB avond konden bewoners, ondernemers en buren van de Zeedijk vragen inzenden voor de directeur van de NV Zeedijk. Vanaf vandaag gaan we de vragen met antwoorden publiceren. Nu tweede serie vragen. Morgen de derde serie

  1. De Hartjesdagen zijn nieuw leven in geblazen met steun van de NV Een aantal jaren geleden is de NV gestopt met het subsidiëren van de Hartjesdagen. We kennen het resultaat, geen Hartjesdagen meer. Graag een reactie hierop. 

De hartjesdagen waren ooit bedoeldom de Zeedijk positief op de kaart te zetten. Iedereen kende de Zeedijk maar verbond daar veelal het imago uit de jaren 80 aan waar er verpaupering en overlast was. NV Zeedijk heeft de hartjesdagen een aantal jaren samen met Zeedijkers georganiseerd om een buurtfeest met allure neer te zetten. Het succes was zo groot dat de Zeedijk eigenlijk te smal is om al die mensen te ontvangen. Het doel  was wel behaald; de Zeedijk stond positief op de kaart voor mensen uit binnen- en buitenland. Na dit succes tracht de stichting hartjesdagen nu een jaarlijks buurtfeest te organiseren. De NV Zeedijk sponsort hiervoor het Ope(n)ra-aam en de buurtbrunch.

  1. Het straatbeeld van de Zeedijk kan veel beter. Dat is een van de uitkomsten van het project Zeedijk Toekomst. Kan de NV hierin geen rol gaan spelen als de grootste onroerend goed eigenaar van de Zeedijk?

Hier kan de NVZeedijk  zeker een rol in spelen. Bij al onze nieuwe huurcontracten spreken we nu al met de huurders af dat er geen afsluiting van de etalagedoor bijvoorbeeld rolluiken mag zijn. En dat er ook als de zaak gesloten is verlichting is.

  1. Wat is het beleid van de NV Zeedijk bij achterstallige huur van particulieren en bedrijven? 

Als je iets huurt heb je ‘brengplicht’, wat betekent dat het gehuurde op de eerste van de maand betaald moet zijn,. Dit geldt voor woningen en voor bedrijven. Als huurders hier niet aan kunnen voldoen kan er overlegd worden  om een oplossing te zoeken. Het uitgangspunt van deze gesprekken is  dat de huur betaald moet worden. De intentie is altijd om er met elkaar uit te komen, lukt dit niet dan zullen we afscheid van elkaar moeten nemen.

 

 

  1. Is het niet verstandig om kleine winkelpanden samen te voegen zodat ze interessanter zijn voor de verhuur? 

Dit kan soms heel interessant zijn. Het beleid van de Gemeente laat dit echter niet toe. Dit beleid zegt dat in  de historische binnenstad geen nieuwe verbindingen gemaakt mogen worden in historische panden.

 

 

  1. Is het mogelijk dat huurders hun huurwoning kopen van de Zeedijk? Of andere vergelijkbare constructies?

Dit is in de geschiedenis van de NVZeedijk  nog niet voorgekomen. Mocht de NVZeedijk  een woning aan een huurder willen verkopen dan  moet het pand voldoen aan de splitsingseisen van de Gemeente Amsterdam, pas dan kan er eventueel verkocht worden. Op dit moment is het beleid van de NVZ hier nog niet specifiek  op gericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s