De directeur van de NV Zeedijk antwoordt (3)

Voor de laatste BOB avond konden bewoners, ondernemers en buren van de Zeedijk vragen inzenden voor de directeur van de NV Zeedijk. Vanaf vandaag gaan we de vragen met antwoorden publiceren. Nu derde serie vragen.

nvZeedijk

 

  1. Wat vind de directeur van de suggestie om op de NV panden panelen te leggen voor zonne-energie? Investeringen dan samen met de huurders en andere bewoners of ondernemers van de Zeedijk.

De NVZ juicht een ‘groen’ Amsterdam van harte toe. Mochten er initiatieven bestaan die passen binnen wet- en regelgeving dan staan we er voor open dit samen met bewoners en/of ondernemers te onderzoeken. 

 

  1. Suggestie: Periodiek overleg met huurders van woningen en bedrijfspanden.

 

De NV Zeedijk  is aangesloten bij verschillende overlegorganen o.a. de Ondernemersvereniging Zeedijk en het ‘Integraal Burgwallen Overleg’ en overlegt hier regelmatig mee. Mochten er onderwerpen zijn bij ondernemers en/of bewoners die periodiek aandacht verlangen dan staan we daar toch naast deze overleggen voor open.

 

 

  1. Is het mogelijk om zichtbaar/transparant te krijgen welke aanpassingen (bijvoorbeeld nieuwe keuken/badkamer) wanneer op de rol staan?

De NVZeedijk  heeft een meerjarenplanning voor onderhoud in haar woningen. Omdat geen woning op de Zeedijk hetzelfde is moet  er perwoning gekeken worden welk onderhoud op welk moment nodig is. Mocht een huurder hier vragen over  hebben dan kan de medewerker onderhoud hier inzicht in geven (onderhoud@NVzeedijk.nl)

 

  1. Er zijn veel “Argentijnse” restaurants op de dijk, wat doet de NV om ervoor te zorgen dat de dijk geen monocultuur wordt? Wat doen we tegen de VerWarmoesstratisering?

De NVZeedijkstaat voor diversiteit dus we waken er voor  om te verhuren aan bedrijven uit dezelfde branche. In het vastgoed van de NVZeedijk verhuren we  slechts aan één Argentijns horecaconcept. Een aanvraag voor huur bij de NV Zeedijk  door een volgend Argentijns restaurant honoreren we daarom niet meer.

 

  1. Heeft de NV een centrale missie en  visie op wonen, werken en recreëren op de dijk? Wat wil de NV de komende 5 jaar veranderen op de Dijk of in haar functioneren? 

Volgens de missie en visie van de NVZeedijk  moet op de Zeedijk gewoond, gewerkt en vertierd worden. De komende vijf jaarwillen we deze balans behouden. Zeker gezien de te verwachte toename van bezoekers op de Zeedijk.We gaan er hierbij van uit dat er geen woningen illegaal worden onderverhuurd of in tijdelijk gebruik worden gegeven. Er wordt dus gewoond in woningen en ondernomen in ondernemingen. Een balans hierin is voor de NV Zeedijk van groot belang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s