Misschien is het beter om de BIZ Zeedijk nog een jaartje uit te stellen

Spoed nieuwsbrief voor de Zeedijk Ondernemers

Nieuwsbrief SamenZeedijk 2014 01 januari Ondernemers

Vermoedelijk is er niemand meer op de zeedijk die niet op de hoogte is van het project zeedijk Toekomst . Het project loopt inmiddels al anderhalf jaar en meer dan 130 bewoners, ondernemers en buren van de Zeedijk hebben input gegeven voor de Brugvoorstellen die op 7 april 2014 in grote lijnen zijn gepresenteerd.  Op 29 september jl. hebben wij u geïnformeerd over de stand van zaken en deze week heeft u de eerste eindvoorstellen ontvangen.

De samenstelling van het Brugteam was wisselend, maar tot 30 september 2014 was ook de Ondernemersvereniging er in vertegenwoordigd door de persoon van Brigitte Koek.  De straatmanager, in loondienst van de ondernemersvereniging, maakte deel uit van een aantal werkgroepen die de brugvoorstellen verder uitwerkten.

We zijn verrast dat de BIZ Zeedijk nu een beleidsplan heeft gepresenteerd wat op een aantal punten volledig afwijkt van de Brugvoorstellen. Verrast omdat we daar niet over zijn geïnformeerd en ook verrast omdat we zeker tien keer gevraagd hebben naar het concept BIZ plan, omdat we wel al via-via een concept in handen hebben gekregen.

Verrast omdat op de BOB avonden van 7 april en 29 september bestuursleden van de OV/BIZ aanwezig waren en daar geen enkele opmerkingen hadden met betrekking tot de brugvoorstellen, maar ook niet kenbaar maakten dat de BIZ in oprichting inmiddels al in het definitieve BIZ plan heeft opgenomen om de Brugvoorstellen te negeren.

Wij zijn ook verrast over de enorme omvang van het BIZ gebied.  Is het wel verstandig om direct met zo’n grote BIZ te starten?  Wij hebben daar onze twijfels over omdat de Ondernemersvereniging er in het verleden niet altijd in geslaagd is een breed draagvlak te creëren.  De oorzaak van die conflicten ligt in de verschillende belangen van vooral ondernemers. Door een OV /BIZ nog verder uit te breiden verhoog je de kans op conflicten enorm.  Uit het BIZ plan blijkt geen toegevoegde waarde van een grote BIZ.

In het plan staan wel een aantal doelstellingen geformuleerd maar er is amper aandacht besteed aan de andere straten binnen het BIZ gebied en de verschillende branches.  Het plan wekt de indruk dat de Kerstverlichting, de Gaypride, Hartjesdagen en Chinees Nieuwjaar het belangrijkste zijn voor de ondernemers binnen het BIZ gebied.

Het afgelopen jaar hebben wij veel steun mogen ontvangen voor ons project en voor het eerst waren de BOB avonden prettig en constructief dit in tegenstelling tot daarvoor.  Wij begrijpen daarom niet waarom de BIZ kiest om af te wijken van de Brugvoorstellen en het Brugteam compleet te negeren.  Het getuigt niet van respect voor al die 130 mensen die aan het project hebben mee geholpen.

Zoals we al vaker gezegd hebben, wij zijn voor een BIZ, wij zijn voor samenwerking, daarom hebben we ook gekozen om verder te gaan als vereniging SamenZeedijk. Die naam moet iets duidelijk maken, ons missie en visie is er in verwerkt.

Wij gunnen de Zeedijk een sterke BIZ een BIZ met veel draagvlak en draagkracht, een BIZ met een stevige fundering.  Een BIZ die voor elke ondernemer een toegevoegde waarde heeft. Als je een ondernemer vraag wat heb je aan die BIZ, dan moet die binnen een minuut drie dringen kunnen opnoemen. Kunt u dat?
Wij  stellen wij voor om een pas op de plaats te maken met de BIZ en het BIZ-beleidsplan, tijdens dat uitstel kunnen de plannen vanuit het brugteam en de BIZ naast elkaar gelegd worden zodat er een fundering wordt gelegd voor duurzame samenwerking op de Zeedijk. Van uitstel moet zeker geen afstel komen uit alles blijkt dat een sterke, breed gedragen BIZ, die zich goed verhoudt met Zeedijk Toekomst/Samen Zeedijk en de bewoners veel goeds zal betekenen. Een BIZ die niet samen met de andere partners (bewoners, ondernemers en buren) op trekt zal niet het nodige voor de Zeedijk en haar BOB’s kunnen betekenen. Daarom geven wij u in overweging om wel voor een BIZ te kiezen, maar nog niet nu. Over een jaar kan die BIZ, met een veel sterkere toekomstbestendige fundering, er ook nog komen.  Ons advies is een positieve NEE stem.

BIZ Zeedijk peiling
Een positieve Nee stem, betekent: nog niet!

Het spijt ons dat het (nog) niet gelukt is om die beloofde brug te bouwen met de OV/BIZ. Hiervoor onze welgemeende verontschuldigingen. We blijven het proberen.

Via deze link kunt u meer lezen over de BIZ Zeedijk, onder andere het BIZ-plan, de statuten, algemene informatie over de BIZ en ons voorstel voor een Samenwerkingszetel.

Via deze link kun je alle reacties lezen die we via de mail of telefonisch ontvangen over onze ondernemers nieuwsbrief. >>>

Knipsel
Een heel groot BIZ gebied maakt het allemaal niet makkelijker.

 

KnipselKnipsel
_________________________________________

 

 Spreekuur SamenZeedijk

Vragen? Bezoek ons spreekuur of stuur een email!
brugteam@samenzeedijk.nlKijk op de website voor meer informatie.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s