Koningsdag @ Zeedijk

Koningsdag@Zeedijk_Amsterdam

Nog een paar nachtjes slapen en dan kleurt Amsterdam weer Oranje!

Tijdens de Koningsdag is het uiteraard weer feest op onze Zeedijk! Gezellig! Een aantal café’s heeft een evenementenvergunning gekregen voor een straatfeest.

Tijdens de interviews in het kader van het project Zeedijk Toekomst zijn veel opmerkingen gemaakt over de Zeedijk straatfeesten. Daarom hebben we eerder ook een aantal Brugvoorstellen geformuleerd. Een van die voorstellen is om tijdens deze feesten het aantal decibels te verminderen waardoor de overlast voor bewoners, ondernemers en buren van de Zeedijk een beetje minder wordt.  

We hebben de organiserende ondernemers gevraagd om vrijwillig het aantal decibels te verminderen. We hebben geen aantal genoemd, maar gevraagd om er zelf mee te experimenteren.

Over de straatfeesten op de Zeedijk wordt veel gesproken. Niet alleen over het geluidsniveau, de veiligheidsrisico’s, maar ook de gevolgen voor de andere bewoners, ondernemers en buren van de Zeedijk. Het is zeker niet ondenkbaar dat het voortbestaan van deze feesten in gevaar komt als niet alle partijen een beetje water bij de wijn doen. Als alle partijen de bereidheid hebben om met elkaar rekening te houden, is dat voor iedereen prettiger. Het zal bij alle partijen in elk geval goodwill opleveren.

Laten we er samen een leuk en gezellig feest van maken, een feest waar iedereen van kan genieten!

Bijlagen: 

evenementenvergunning-koningsdag-2015 (1)

evenementenvergunning-koningsdag  -2015 (2)

Koning

3 gedachtes over “Koningsdag @ Zeedijk

  1. Als je leest wat je publiceert zul je zien dat de gemeente expliciet een geluidslint verbiedt, omdat er al een tweede vergunning was aangevraagd. Het oorspronkelijke plan was wel degelijk rekening te houden met bewoners door 1 geluidsbron te gebruiken.

    • Het promoten van een geluidslint maakt deel uit van de brugvoorstellen, wij zijn nog steeds van mening dat 1 geluid tijdens evenementen prettiger is voor omwonenden. We zullen dan ook iedere aanvraag hiervoor van ondernemers/organisatoren van harte steunen. Dit bericht gaat echter niet om een geluidslint maar om, vrijwillige, matiging van het aantal dB’s, een veel gehoorde klacht, tijdens de BOB-interviews in 2013/2014, over evenementen op de Dijk was immers de geluidsoverlast. Door de geluidsoverlast te verminderen blijft Koningsdag, en andere evenementen, een straatfeest waar de hele straat nog lang van kan genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s