BOB-raadpleging: de Zeedijk gaat naar de digitale stembus!

stemmen-1024x681
BOB-raadpleging, ons eigen Zeedijk referendum

 

Zoals tijdens de laatste BOB-avond aangekondigd, organiseert het  oprichtingsbestuur van SamenZeedijk de komende weken een BOB-raadpleging (referendum). De BOB’s wordt gevraagd om in te stemmen met het voorstel om gedurende drie maanden als proef de huisvuilophaaltijden te wijzigen. Nu wordt het huisvuil op maandag en donderdag opgehaald tussen 18.00 en 19.00 uur. Tijdens de proefperiode zal dat dan zijn tussen 9.00 uur en 10.00 uur.  Het afval mag dan worden aangeboden vanaf 6.30 uur.

Het exacte voorstel, inclusief een voorstel hoe e.e.a te handhaven is, ontvangen de bewoners de komende weken en zal uiteraard ook op deze website gepubliceerd worden.

digitaal stemmenDe BOB-raadpleging is schriftelijk en iedereen kan vanuit de luie stoel via de computer of smartphone zijn stem uitbrengen.  ( per adres maximaal één stem)

Uiteraard willen wij dat deze BOB-raadpleging eerlijk en democratisch gaat verlopen. Vandaar dat het oprichtingsbestuur een commissie ‘stembureau’ wil benoemen die erop gaat toezien dat alles eerlijk verloopt.

Deze commissie komt twee keer bij elkaar. De eerste bijeenkomst zal een half uur duren. Dan wordt de internetapplicatie geïnstalleerd, getest  en beveiligd voor de BOB raadpleging. Bij de tweede bijeenkomst worden de stemmen geteld en maken we de uitslag bekend. Dat zal ongeveer een uur duren.

VERKIEZINGEN-STEMMEN-2006De commissie ‘stembureau’ gaat uit minimaal drie personen bestaan. Wij doen een dringende oproep aan de bewoners, ondernemers en directe buren van de Zeedijk om zich aan te melden voor deze commissie. Dat kan door een email te sturen naar bestuur@samenzeedijk.nl .

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Remco Kamlag, tel.  06 132 36 263

 


Referendum1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s