Bericht voor BOB’s van de Gaypride Zeedijk organisatie

Op verzoek van SamenZeedijk nog aanvullende informatie van de Gaypride Zeedijk organisatie .
gaypride Zeedijk
Beste bewoners, ondernemers en buurtgenoten,
 
Via een brief hebben we de informatie gedeeld over de festiviteiten en spelregels gedurende het aankomende Gay Pride straatfeest op de Zeedijk.
Op vrijdag 31 juli wordt er gefeest van 18.00-01.00, waarbij de muziek al om 00.00 wordt afgezet en bezoekers na 01.00 naar huis of naar binnen worden geloodsd; op zaterdag 1 augustus loopt het feest van 13.00-01.00, met opnieuw muziek uit om 00.00 en bezoekers naar huis of naar binnen vanaf 01.00.
Vanuit café de Engel van Amsterdam zal een DJ de muziek verzorgen, op het kleine podium voor café ‘t Mandje staan diverse optredens gepland, afgewisseld met een DJ. We hebben dit jaar gekozen voor een meer bij de Zeedijk passende DJ met een heel ander repertoire dan afgelopen jaar: geen “dance valley headbang” muziek.
 
Een belangrijk aandachtspunt is op alleen zaterdagavond de afsluiting van de Zeedijk aan de kant van de Stormsteeg: wél eruit, niet erin.
Op last van Politie en Crowdmanagement wordt deze afsluiting geëist om de enorme bezoekersstroom die ná de botenparade richting Centraal station gaat, NIET door het straatevenement heen te leiden om de veiligheid en beheersbaarheid te kunnen blijven garanderen. Helaas is ook onderdeel van het eisenpakket ook dat er geen pasjes, bandjes o.i.d. aan bewoners worden verstrekt.
Alle stegen én de kant van de PH Kade blijven echter de hele avond open, zodat bewoners en bewuste bezoekers tóch de Zeedijk op kunnen.
Wij begrijpen goed dat het voor bewoners en bezoekers vervelend is om te moeten omlopen en mogelijk door een feestende menigte heen te moeten om hun huis te bereiken !
We hopen ook dat u er begrip voor heeft dat veiligheid van personen en eigendommen en beheersbaarheid van de mensenmassa voor ons als organisatie de hoogste prioriteit heeft om een plezierig straatfeest te kunnen garanderen.
 
Roland Waasdorp
Coordinator Straatfeest Gay Pride Zeedijk
eigenaar restaurant Little Thai Prince

Een gedachte over “Bericht voor BOB’s van de Gaypride Zeedijk organisatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s