GayPride Zeedijk 2015

gaypride @ Zeedijk 2De GayPride was op de Zeedijk opnieuw een groot succes. Gezellig, sfeervol, een feest om trots op te zijn.  Opnieuw meer bezoekers dan de vorige jaren. De Zeedijk is zelfs een aantal uren helemaal afgesloten geweest zodat niemand meer op de Zeedijk  kon, de organisatie heeft daarbij wel getracht bewoners te ontzien en wel toe te laten.
Hiermee is opnieuw bevestigd dat de Gaypride op de Zeedijk uit zijn jasje is gegroeid en ten onder dreigt te gaan aan het behaalde succes. Dat is jammer. Dat moeten we proberen te voorkomen!
In ons Brugvoorstel Gaypride 2015 – en 2016 hebben we dit al aangekaart en daarom ook een andere opzet voor de Gaypride voorgesteld.  SamenZeedijk handhaaft vooralsnog dat voorstel, maar wil dat voorstel wel nog aanpassen gezien de huidige ontwikkelingen en voortschrijdend inzicht

gaypride @ Zeedijk 1

Dit jaar hebben we de organisatie van de Gaypride Zeedijk opgeroepen om het aantal decibels te verminderen om zo de overlast voor de bewoners iets te verminderen.  In het eerste gedeelte van de Zeedijk is hier gehoor aan gegeven en heeft coördinator Roland Waasdorp samen met Anand Houtman  geëxperimenteerd met verschillende geluidsniveaus en is de muziekkeuze aangepast om teveel bastonen te vermijden .  De voorlopige conclusie is dat dit niet schadelijk is geweest voor een succesvolle Gaypride Zeedijk. SamenZeedijk wil Roland een Anand hiervoor hartelijk danken en wij wisselen op korte termijn graag de ervaringen met elkaar uit.
In het middelste gedeelte van de Zeedijk is helaas wel op meerdere momenten overlast geweest. Dat betreuren wij ten zeerste. Het is een gemiste kans om invulling te geven aan het begrip Samen Zeedijk!

Gayrpide Zeedijk 4Door de enorme drukte op de Zeedijk moest de Politie de straat afsluiten en gedurende enkele uren was ook de toegang via de stegen niet mogelijk. SamenZeedijk maakt zich zorgen over deze enorme bezoekersaantallen. De Gaypride is altijd een vrolijk en gezellig feest, maar wat gebeurd er als er sprake is van een calamiteit? Is er voor twee dagen Gaypride op de Zeedijk wel voldoende draagvlak onder de bewoners en de andere ondernemers?  Is de gemeente wel goed voorbereid op zo’n enorm feest in een kleine smalle straat zoals de Zeedijk?
Is een breder feest, in samenwerking met andere straten geen betere optie??  De GayPride moet een veilig en prettig feest zijn voor alle Bewoners, Ondernemers en Buren van de Zeedijk!

gaypride @ Zeedijk 3SamenZeedijk roept alle BOB’s, en zeker de organisatie van de Gaypride Zeedijk, op om ervaringen en ideeën te delen en binnenkort komen we met een mogelijk aangepast Brugvoorstel. Wij overwegen aan de hand van de reacties om over de evenementen op de Zeedijk een nieuwe BOB-raadpleging te organiseren.

Mail uw visie naar:
bestuur@samenzeedijk.nl 

Oprichtingsbestuur SamenZeedijk

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s