Onze visie: Elke ondernemer is welkom op de Zeedijk!

Meer diversiteit is altijd leuker! ;-)
Meer diversiteit is altijd leuker! 😉

 

Op onze facebook pagina AllemaalZeedijk  hebben wij gisteren twee nieuwe ondernemers van harte welkom geheten op de Zeedijk.  Namelijk de nieuwe eigenaar van de Engel van Amsterdam en Choco, een nieuwe wafelwinkel.

Op het eerste bericht werd niet gereageerd. Het tweede bericht, welkom Choco, werd door een grootaantal mensen bekeken en maakte veel reacties los. Veel van de reacties waren negatief. Voor SamenZeedijk, de beheerder van deze pagina, reden om toelichting te publiceren.

SamenZeedijk is  een belangenvereniging voor Bewoners, Ondernemers en Buren van de Zeedijk.  Onze missie is een bijdrage leveren aan een prettige Zeedijksamenleving, waar ondernemers, bewoners en buren van de Zeedijk op een prettige en constructieve manier met elkaar omgaan.  Dat kan alleen maar gerealiseerd worden als  we respectvol met elkaar omgaan .Wij verwelkomen  daarom altijd alle nieuwe ondernemers van harte!

De aard van de onderneming maakt ons daarbij niets uit. Natuurlijk is het leuker als het aanbod van winkels, restaurants en cafés divers is.  Maar voor onze missie en visie is dat niet belangrijk. Wij willen vooral een prettige Zeedijksamenleving. Een samenleving waarin  we respectvol met elkaar omgaan en zoeken naar oplossingen voor conflicterende belangen. Een Zeedijksamenleving waarin we rekening houden met elkaar en elkaars belangen.  Uiteraard ook een Zeedijk waar een goed klimaat heerst voor alle ondernemers. Het  aanbod van horeca en detailhandel is nooit divers geweest op de Zeedijk. Maar dat is voor een prettige Zeedijksamenleving ook niet nodig. Op onze website www.allemaalzeedijk  staat een uitgebreid overzicht van alle Zeedijk ondernemingen. De diversiteit is groter dan  menigeen denkt.

SamenZeedijk neemt afstand van opmerkingen die geplaatst zijn over witwassen etc. Dat soort zaken moet eerst bewezen worden.  Wij gaan er altijd van uit dat elke nieuwe ondernemer met goede bedoelingen en door keihard werken een onderneming start op de Zeedijk tot het tegendeel bewezen is.  Een ieder is tenslotte onschuldig tot schuld bewezen is!
Dat er veel te doen is omtrent de wafelwinkelbranche, en een aantal andere winkelformules is bekend. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat elke ondernemer in deze branches criminele intenties heeft.

De opmerkingen die gemaakt zijn over de NV Zeedijk verbazen ons ook.  De betreffende personen uiten kritiek richting de NV Zeedijk zonder schijnbaar vooraf te onderzoeken of het pand eigendom is van de  NV Zeedijk. Voor de duidelijkheid, de NV heeft verklaard dat dit pand niet door hun verhuurd wordt.

Wij vinden  het een goede ontwikkelingen dat alle bedrijfspanden volledig benut worden en er sinds kort  geen  leegstand meer is.  Dat bewijst dat men vertrouwen heeft in de Zeedijk en dat is een goede ontwikkeling.

 

Bestuur SamenZeedijk i.o

 

SamenZeedijk Missie & visie

 

 

 

Een gedachte over “Onze visie: Elke ondernemer is welkom op de Zeedijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s