Oproep betreffende Zeedijk evenementen (Koningsdag, Gaypride & Hartjesdagen)

ledenvergadering[1]

 

Beste Bewoners, Ondernemers en Buren (BOB)van de Zeedijk,

Onlangs heeft u van ons een nieuwsbrief ontvangen met daarin een brugvoorstel betreffende de evenementen op de Zeedijk.  Elk jaar opnieuw is er veel discussie over deze evenementen en de overlast die er mee gepaard gaat. Het voorstel is gebaseerd op de uitkomsten van het project Zeedijk Toekomst. In het voorstel is, zoveel mogelijk, rekening gehouden met de conflicterende belangen van alle partijen.

In het kort komt ons voorstel hier op neer; “Meer feest, minder overlast”. De geluidsnormen worden naar beneden bijgesteld tot 75-80 decibel. Daarnaast wordt ruimte gemaakt voor meer uitwaaierende terrassen in de 2 weken tussen de Gaypride en de Hartjesdagen. Voor de duidelijkheid; in de nieuwsbrief staat alleen 75 decibel, dat is achteraf gezien niet duidelijk geweest omdat er in de vergunning wordt gesproken over twee verschillende limieten.

Waarom een BOB-raadpleging?
Wij vinden het belangrijk dat alle BOB’s zich over de definitieve Brugvoorstellen kunnen uitspreken. Om daar telkens een soort algemene ledenvergadering voor uit te schrijven stuit op nogal wat (financiële) problemen. Daarnaast vergt het voor iedereen behoorlijke tijdinvestering.  Door gebruik te maken van moderne technieken is iedereen in staat om thuis, vanuit de luie stoel zijn of haar mening kenbaar te maken. Een belangrijk voordeel van zo’n digitale BOB-raadpleging is dat iedereen mee kan doen. Bij een vergadering is dat afhankelijk van uw agenda.
Kortom, wij denken dat een BOB-raadpleging prima past in deze moderne en drukke tijd en daarnaast een heel democratisch middel is.

Net zoals bij een referendum of ledenvergadering gaan we er vanuit dat iemand die niet stemt in principe de uitslag van de stemming accepteert.

Beste buren, ik doe een dringend beroep op u om uw stem uit te brengen zodat we een duidelijk gedragen uitslag krijgen. Bij een comprisvoorstel moet iedereen een beetje toegeven, maar uiteindelijk wint iedereen. Het geeft onze Zeedijksamenleving immers een positieve impuls.

Kunt u het stembiljet niet meer vinden, stuur dan een email met uw adres naar: stembureau@samenzeedijk.nl en u ontvangt een nieuw stembiljet met pincode.

Als u twee keer stemt dan vervalt uw eerste stem. Dat betekent dat u nog van gedachten kunt veranderen.

U kunt stemmen tot woensdag 14 oktober 19.00 uur. Dan worden de stemmen geteld. Wilt u hierbij aanwezig zijn stuur dan een e-mail naar stembureau@samenzeedijk.nl

Het gehele voorstel kunt u lezen via  www.BOB-raadplegingzeedijk.nl (Op deze pagina kunt u ook uw stem uitbrengen).

Beste buren, nogmaals doe mee en stem!

Namens het bestuur,

Remco Kamlag

Voorzitter SamenZeedijk

E-mail: voorzitter@SamenZeedijk

 

P.s. Ben je geen bewoner, ondernemer of buren van de Zeedijk, maar wil je toch reageren, dat kan. Via de contactpagina >>>

 

winst

 

 

Een gedachte over “Oproep betreffende Zeedijk evenementen (Koningsdag, Gaypride & Hartjesdagen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s