Binnenkort in elke winkel een ‘Nutella wafelhoek’?

Stadsdeelcentrum wil een proef starten met zogenaamde mengformules. In elke winkel mag dan een horecahoek gecreëerd worden.  Die horecahoek mag niet groter zijn dan 20 procent. Dat is dus een groot deel van een winkel. De Bijenkorf kan daardoor één etage  veranderen in een lunchroom.

Het klinkt sympathiek, de detailhandel heeft het immers moeilijk en dat zal voorlopig ook niet meer veranderen. Maar hoe gaat zich dat ontwikkelen?  Een paar jaar geleden schrapte het stadsdeel, op voorstel van wethouder Eric van de Burg,  een paar regels om het zo makkelijker te maken een ijs- en wafelshop te starten. De gevolgen hiervan zijn bekend…  Door het huidige voornemen van stadsdeelcentrum kan nu een wafelhoek in elke winkel gestart worden.

De horecahoeken worden aan regels gebonden, maar hoe gaat de gemeente dat handhaven?  Nu is er al een chronisch te kort aan handhavers en op sommige tijdstippen zijn er geen handhavers actief.  Heeft het stadsdeel budget vrij gemaakt voor extra handhavers? De gemeente heeft tot op heden ook geen actie ondernomen tegen de Nutella geuren op de Zeedijk en elders in de stad.

(klik op de afbeeldingen om de leesbaarheid te verbeteren)

IMG-20151002-WA0001-1-1

IMG-20151002-WA0000-1-1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s