Een nieuwe uitdaging

Beste buren,

In mijn brief begin april waarin ik mijn aftreden bekend maakte als voorzitter van SamenZeedijk kon u lezen dat ik mij bezig zou gaan houden met een nieuwe taak binnen SamenZeedijk .  Die nieuwe taak is de afgelopen maanden voor u  onduidelijk geweest, maar nu kan een gedeelte daarvan openbaar worden.

Op verzoek van het bestuur van SamenZeedijk ben  ik de mogelijkheden gaan onderzoeken om samen te werken met andere vergelijkbare bewonersorganisaties om zo elkaar te versterken, te ondersteunen maar ook om kennis te delen en te leren van elkaars ervaringen.  Dat onderzoek is inmiddels afgerond en er zijn met verschillende organisaties contacten gelegd en ook afspraken gemaakt om te gaan samenwerken. 
De komende maanden zal hard gewerkt worden aan een stevige basis om met de andere organisaties soepel en effectief te kunnen samenwerken. Namens SamenZeedijk mag ik hieraan bijdragen.  Omdat ook mijn tijd schaars is zal ik mijn bestuurslidmaatschap van SamenZeedijk met ingang van vandaag neerleggen.  Wel zal ik op verzoek van het bestuur nog een paar kleine klusjes doen en blijf ik uiteraard beschikbaar als  adviseur.

Mijn aftreden is volgens plan. Vanaf het moment dat we begonnen met het project Zeedijk Toekomst en vervolgens met SamenZeedijk stond vast dat aan mijn belangrijkste rol en taak ook een houdbaarheidsdatum gekoppeld was. Het is nu verstandig om nog een keer een stap terug te doen.  Ik hoef dat niet opnieuw uit te leggen u kunt het nog nalezen in mijn brief van april j.l.

Met plezier heb ik mij de afgelopen jaren ingezet voor SamenZeedijk.  En ja, ik ben trots op alle positieve reacties en trots op de positieve houding van bijna alle Bewoners, Ondernemers en Buren van de Zeedijk.  Trots ben ik ook op het feit dat het Brugteam en later het bestuur van SamenZeedijk er in geslaagd zijn om een negatieve stemming om te buigen naar een positieve houding.  Trots ben ik ook op alle mensen die hebben bijgedragen aan het project Zeedijk Toekomst en SamenZeedijk. De positieve en constructieve BOB-avonden vond ik een feest!  Bedankt hiervoor!

Tot slot wens ik het  bestuur van SamenZeedijk en alle mensen die zich inzetten voor de Zeedijk, de Ondernemersvereniging / BIZ, de NV Zeedijk en de organisatoren van de Zeedijk evenementen veel succes.

Bedankt voor het vertrouwen. Bedankt voor de samenwerking! Bedankt voor het samen zoeken naar oplossingen voor conflicterende belangen.

Tot ziens!

Brief april 2015>>>

Met vriendelijke groet,

Ton Jacobs
E-mail: Ton Jacobs

3[1]

Een gedachte over “Een nieuwe uitdaging

  1. Dag Ton, Ontzettend bedankt voor je inzet op de Zeedijk. Makkelijk is het zeker niet geweest. Maar wat een energie en tijd heb je er in gestopt. Ik heb grote waardering voor je. Ook voor hoe jij je kwetsbaar hebt opgesteld. En weet bijna zeker dat we elkaar weer blijven spreken, zij het misschien wat minder frequent.

    Bedankt voor de samenwerking en veel succes in het optuigen er van met anderen;

    Groet,

    Harold van Wijnen Gemeente Amsterdam Gebiedsmakelaar 06-28541186

    Verstuurd vanaf mijn iPad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s