Uitbreiding terrastijden: opmerkelijk besluit van bestuurscommissie

Terwijl de stad piept en kreunt door de enorme bezoekersaantal heeft het stadsdeel nu besloten om de terrastijden op te rekken. Het stadsdeel is nu al niet in staat om handhaving af te dwingen en dat zal hierdoor nog moeilijker worden.

Informatie van de website van de gemeente Amsterdam:

 

Het terrassenbeleid van stadsdeel Centrum is gewijzigd. Het uit 2011 daterende beleid was aan herziening toe onder meer omdat ook de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is gewijzigd. Winterterrassen en terrasverwarming worden onder voorwaarden toegestaan. Daarnaast is bepaald dat terrassen op brugvleugels niet zijn toegestaan tenzij voetgangers veilig kunnen oversteken.

Voor horecaondernemers met terrasvergunning wordt het mogelijk om tussen 1 november en 1 maart een winterterras te exploiteren tussen 07.00 en 22.00 uur. Daar zijn wel regels aan verbonden. Zo moet de ondernemer het meubilair na 22.00 uur opstapelen en na sluiting van het bedrijf binnenhalen. Ook moet het trottoir worden schoongemaakt. Verder zijn er regels voor de inrichting van het terras.

Terrasverwarming

Ook terrasverwarming is, onder voorwaarden, mogelijk. Horecaondernemers mogen voortaan ook gebruik maken van terrasverwarming onder voorwaarde dat zij de minst milieubelastende elementen gebruiken. Voor gebruik van terrasverwarming is een omgevingsvergunning vereist. Ook hier zijn eisen gesteld aan de inrichting.

Terras op brugvleugel

De exploitatie van een terras op een zogeheten brugvleugel in de binnenstad is toegestaan, mits er voldoende doorloopruimte is. Uitgangspunt is dat voetgangers op het trottoir kunnen blijven lopen en op de voor hen meest logische plek kunnen oversteken. Op een aantal plekken waar een brugvleugel gedeeltelijk gebruikt wordt, is nu de exploitatie van een terras mogelijk.

downloaden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s