SamenZeedijk feliciteert de NV Zeedijk!!

 

Op dinsdag 10 november aanstaande viert de NV Zeedijk haar 30e verjaardag! Simpele felicitaties volstaan niet bij deze gelegenheid.

De Zeedijk was begin jaren tachtig, zoals bekend, een vervallen straat, ten prooi gevalle aan criminaliteit en drugs. Slechts een aantal dappere ondernemers en bewoners hield stand en maakten de stad duidelijk dat actie broodnodig was. Uiteindelijk werd in 1985 de NV Zeedijk (voluit NV Economisch Herstel Zeedijk) opgericht door gemeente, banken, Bouwfonds Nederlandse Gemeenten en particuliere partners.  De NV had als doel de Zeedijk weer een bewoonbare en bruisende straat te maken.

Na een moeizame start kunnen we allemaal vandaag zien dat de Zeedijk tegenwoordig weer een straat is waar weer gewoond, gewerkt, ondernomen en genoten kan worden. De NV Zeedijk is natuurlijk niet de enige partij die hiervoor verantwoordelijk maar is ontegenzeggelijk van groot belang geweest. De NV is vanaf het begin meer dan een verhuurder geweest.

We hebben de NV Zeedijk de afgelopen 3 decennia leren kennen als een onafhankelijke organisatie die continu ijvert om de Zeedijk een mooiere en betere straat te maken. Dat heeft ze gedaan door naar bewoners en ondernemers te luisteren (dat de NV gevestigd is op de Zeedijk was daarbij van groot belang) en te trachten alle belanghebbenden op de Zeedijk bij elkaar te brengen.

Nog steeds is de NV Zeedijk als organisatie met de voeten ferm op de Zeedijk geplant van groot belang, nu niet om de Zeedijk leefbaar en bruisend te maken maar om dat zo te houden!

We bedanken de NV Zeedijk en alle medewerkers, oud-medewerkers en andere betrokkenen voor hun tomeloze inzet die in 30 jaar de Zeedijk tot een fantastische straat hebben gevormd.

Tot slot: NV Zeedijk, van harte gefeliciteerd met jullie 30 jarig bestaan we hopen nog jullie nog vele, vele jaren onze NV te noemen.

 

Remco Kamlag

Voorzitter SAmenZeedijk i.o.
Email: voorzitter@samenZeedijk.nl

30 jaar NV Zeedijk

 

 

Een gedachte over “SamenZeedijk feliciteert de NV Zeedijk!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s