Oproep VVAB: Zelf evenementengeluid meten!

Koningsdag 2016

Veel Amsterdammers ondervinden geluidsoverlast op Koningsdag en bij andere evenementen. Volgens de VVAB komt dat doordat de gemeente bij die gelegenheden een veel te hoog geluidsniveau toestaat. Om dat te kunnen bewijzen vraagt de VVAB zijn leden en andere Amsterdammers om zelf te meten hoe sterk dat hinderlijke geluid in werkelijkheid is, om te beginnen op Koningsdag.  Lees het hele artikel op de website van de VVAB>>>

De Koningsnacht / dag evenementenverguningen Zeedijk worden binnenkort gepubliceerd op de website van SamenZeedijk.  Zoals bij iedereen bekend heeft op de  Zeedijk recent een BOB-raadpleging plaatsgevonden over het verminderen van het aantal decibels tijdens Zeedijk evenementen. De uitslag was duidelijk de BOB’s  (Bewoners, Ondernemers en Buren) stemden in met het Brugvoorstel om het aantal decibels te verminderen.  De gemeente heeft het voorstel nog niet verwerkt in de nieuwe vergunningen, daarvoor is een lange procedure noodzakelijk.  Onduidelijk is of de ondernemers van de Koningsnacht / en dag evenementen vrijwillig de wensen van de BOB’s honoreren. SamenZeedijk gaat nog met deze ondernemers op korte termijn in gesprek.

SamenZeedijk heeft destijds het brugvoorstel evenementen geformuleerd na overleg met Bewoners, Ondernemers en Buren van de Zeedijk. Gezocht is naar een oplossing voor conflicterende belangen om zo het noodzakelijke draagvlak voor de evenementen te kunnen behouden.

Lees het artikel en de oproep van de VVAB >>>

Oproep VVAB

Een gedachte over “Oproep VVAB: Zelf evenementengeluid meten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s