Decibels en (Zeedijk) evenementen

Al enkele jaren vraagt SamenZeedijk aandacht voor het aantal decibels tijdens evenementen.  SamenZeedijk is van mening dat evenementen voor de Zeedijk alleen behouden kunnen blijven als het aantal decibels wordt verminderd. Daarom heeft SamenZeedijk een brugvoorstel uitgewerkt en vervolgens over dat voorstel een referendum georganiseerd. (onze eigen BOB-raadpleging)  Het voorstel had als doel een oplossing zoeken voor conflicterende belangen. Met zijn allen moeten we immers wonen, leven, verblijven en ondernemen op de Zeedijk.  Dan moet je ook de bereidheid hebben om samen te werken aan oplossingen voor al die verschillende belangen.

Massaal stemde de Zeedijk in met het voorstel om het aantal decibels tijdens evenementen te verminderen. De BOB’s (bewoners, ondernemers en buren) daardoor kunnen de evenementen voorlopig misschien behouden blijven.  Meer daarover elders op onze website.

De BOB keuze om het aantal decibels bij evenementen te verminderen is niet ongemerkt voorbij gegaan. Steeds vaker lees en hoor je er over. Recent via een publicatie en oproep van de VVAB en nu is er een oproep om een petitie te tekenen voor meer onderzoek naar de effecten van de decibels.  SamenZeedijk steunt beide acties uiteraard.  Het draagt immers bij aan het samen zoeken naar oplossingen en zoeken naar kansen en mogelijkheden.  Belangrijk is uiteraard dat organisatoren van evenementen en de gemeente hieraan willen meewerken.

Het Parool artikel:

evenementen en bassen 1evenementen en bassen 2

Knipsel

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s