Zeedijk evenementen kunnen met een beetje goede wil behouden blijven!

Al ruim vijf jaar wordt er op de Zeedijk veel gesproken en gediscussieerd over de Zeedijk evenementen tijdens Koningsnacht, Koningsdag, Gaypride en Hartjesdagen.  Door overlast en conflicterende belangen raakten de discussies helaas vaak overhit. Het schaamrood zal vast en zeker een paar deelnemers op de kaken verschijnen als ze hier aan terugdenken…  En terecht!
SamenZeedijk is vanaf het begin op zoek geweest naar het zoeken naar oplossingen voor conflicterende belangen. Samen met Bewoners, Ondernemers en Buren (BOB) is gezocht naar een compromis (Brugvoorstel) waarin iedereen zich kon vinden. Voorstellen zijn uitgewerkt en hebben uiteindelijk brede steun gekregen op de BOB-avonden en via de BOB-raadpleging.  Iedereen kon en heel veel BOB’s hebben hieraan meegewerkt en invulling geven aan SamenZeedijk. Een Zeedijk samenleving maken we immers samen.
Het drukke seizoen, met terrasjes, evenementen en veel toeristen staat voor de deur.  De komende week de eerste evenementen. Dinsdag Koningsnacht en woensdag Koningsdag op de Zeedijk. Gezellig! Fijn!  De betreffende ondernemers hebben we gevraagd om ook zonder strakke regelgeving rekening te houden de uitkomsten van het Zeedijkreferendum en de BOB-avonden. Want alleen dan kunnen de evenementen behouden blijven voor de Zeedijk. SamenZeedijk wil de evenementen graag behouden.
Knipsel

Onderstaande email is verstuurd naar de exploitanten van de Koningsfeesten op de Zeedijk.

Volgende week is het weer feest op de Zeedijk in verband met Koningsdag. Ook uw bedrijf heeft hiervoor een (evenementen)vergunning aangevraagd om aan dit feest een extra gezellig tintje te geven.
Zoals u bekend zal zijn wordt op de Zeedijk al meer dan vijf jaar flink gediscussieerd over de evenementen en de gevolgen die het heeft voor de Bewoners, Ondernemers en Buren (BOB) van de Zeedijk.
SamenZeedijk wil deze feesten/evenementen graag behouden voor de Zeedijk maar ziet heel duidelijk het draagvlak hiervoor verminderen. Wij geloven dat de feesten behouden kunnen blijven als iedereen wil meewerken aan een compromis. Daarom hebben we vorig jaar alle BOB’s de mogelijkheid gegeven om middels ons eigen Zeedijkreferendum, de BOB-raadpleging, zich uit te spreken over het voorstel.  Ons Brugvoorstel kreeg veel steun, ruim 90 procent steunde het voorstel.Knipsel
Om die reden hebben we de gemeente dan ook gevraagd om met de uitkomst van het referendum rekening te houden bij het opnieuw vaststellen van de evenementennota. Die procedure loopt nog.
Wij doen een dringend beroep op u om nu al het aantal decibels tijdens de Koningsdagfeesten vrijwillig te verminderen en hiermee een duidelijk gebaar te maken naar de BOB’s. Wij zijn er van overtuigd dat het een goede investering is met betrekking tot de toekomst van de evenementen. 

Door de aantrekkende economie, en het fors stijgende aantal toeristen zien we dat de leefbaarheid van de Zeedijk afneemt. Een steeds drukkere Zeedijk zorgt voor een afnemend draagvlak voor de evenementen. Bewoners willen minder overlast en veel meer handhaving. De evenementen hebben een enorme impact op het persoonlijk leven van de BOB’s.  

Het draagvlak voor de evenementen neemt steeds verder af, daarom is het belangrijk dat het aantal decibels omlaag gaat zoals in ons voorstel geformuleerd is (beide DB normen min 10) 

Graag vernemen wij van u of de uitslag van het referendum respecteert zodat we hier de BOB’s over kunnen informeren.

De vergunningen, deze brief en uw reactie plaatsen wij uiterlijk zondag online.

Hoogachtend,

Bestuur SamenZeedijk

 

Bij het verschijnen van dit bericht hebben de betreffende ondernemers nog niet gereageerd.

Zeedijk 63 KD16
Zeedijk 49 KN16
Zeedijk 20 KN16
Zeedijk 20 KD16

Knipsel Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s