Maandag handhavingsoverleg Zeedijk

Het houdt de gemoederen op de Zeedijk al geruime tijd bezig. Het gebrek aan handhaving.  Veel bewoners, ondernemers en buren van de Zeedijk ergeren zich aan de de gebrekkige handhaving en de gevolgen die het heeft voor de leefbaarheid van de Zeedijk.  Mede door de toenemende drukte in de stad wordt het steeds belangrijker om goed te handhaven.  Recent stuurde de voorzitter van SamenZeedijk Remco Kamlag, opnieuw een noodkreet naar de gemeente.  Eerder diende SamenZeedijk een voorstel in om het handhavingsbudget van de gemeente met  miljoenen te verhogen.

Nu handhaven @ Zeedijk
Laat de Bewoners, Ondernemers en Buren van de Zeedijk alstublieft niet in de steek. Grijp nog vandaag in. De Zeedijk heeft de gemeente nu nodig!

 

Hieronder de volledig tekst van de noodkreet van de SamenZeedijk voorzitter:

Geacht stadsbestuur,

SamenZeedijk maakt zich grote zorgen. Elk jaar zijn er op de Zeedijk de nodige conflicten die veroorzaakt worden door conflicterende belangen tussen bewoners en ondernemers. Naarmate de zomer verstrijkt nemen die toe. Belangrijkste oorzaak hiervan is dat ondernemers zich niet altijd houden aan de vergunningen  waardoor voor bewoners en andere ondernemers overlast ontstaat. Het gaat om uitgewaaierde terrassen, te harde muziek, illegale terrasjes, obstakels op de stoep, verslepen van fietsen en bromfietsen, barbecue geuren, Nutella geuren, bedrijfsafval,  etc.

Terwijl de zomer nog moet beginnen zijn er al veel klachten en conflicten. Wij maken ons grote zorgen voor de komende periode. Over de hele Zeedijk dreigen nu conflicten te ontstaan.  Sommige bewoners horen in hun woning geluid van meerdere verschillende geluidsbronnen. Dat is echt onaanvaardbaar.  Bewoners met een slaapkamer aan de Oudezijds Achterburgwal  zitten ingeklemd tussen veel drukke horeca.

Steeds meer winkels op de Zeedijk proberen klanten te werven met muziek die vanaf ’s morgens over de Zeedijk galmt.  Aan het einde van de middag komt daar de muziek van diverse cafés bij.  ’s Nachts horen tientallen bewoners de bas van de nachtclub.

De  leefbaarheid van de zeedijk staat onder druk, dit kan zo niet doorgaan!

Wij vragen u zeer dringend om op zeer korte termijn in te grijpen. Dat hoeft niet direct met waarschuwingen en boetes. Loop eens een paar keer over de straat en ga eens met de betreffende ondernemers praten. Een goed gesprek kan wonderen doen!  We weten uit ervaring dat de meeste ondernemers van goede wil zijn. Maar soms vergeten ze de bewoners door hun ondernemers geest.

Nogmaals de huidige situatie is onaanvaardbaar. Bewoners van de zeedijk vrezen dat de zeedijk opnieuw onleefbaar gaat worden en kijken angstvallig naar ontwikkelingen op bijvoorbeeld de Warmoesstraat en Lange Niezel.

Laat de Bewoners, Ondernemers en Buren van de Zeedijk alstublieft niet in de steek. Grijp nog vandaag in. De Zeedijk heeft de gemeente nu nodig!

Hoogachtend,
Namens het bestuur van SamenZeedijk

Remco Kamlag
Voorzitter

Suggesties voor het overleg?  Mail ons via het onderstaande formulier of stuur een email naar:  handhaven@SamenZeedijk.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s