Overwinning voor bewoners! Vette streep door hotelplannen Geldersekade / Zeedijk.

5 gedachtes over “Overwinning voor bewoners! Vette streep door hotelplannen Geldersekade / Zeedijk.

 1. Heeft Samen Zeedijk zich gerealiseerd:
  – dat er (aziatische) ondernemers, bewoners en belanghebbenden zijn die teleurgesteld zijn in deze gerechtelijke uitspraak ?
  – dat het gebruik van temen als “vette streep”, “overwinning” en “tik op de vingers” (die niet in het Paroolartikel voorkomen) getuigt van weinig begrip en empathie voor deze BOB’s ?
  – dat Samen Zeedijk op deze manier steeds minder “samen” en steeds meer een bewonersorganisatie tegen ondernemers lijkt te worden ?
  – dat een neutralere wijze van berichtgeving passender geweest zou zijn ?

 2. Logisch dat Roland voor het hotel is. Extra klanten voor zijn restaurant. (LTP)
  Wel eens aan de gevolgen gedacht voor de bewoners van de Geldersekade?
  De stad is vol!

  • Ben noch voorstander, noch tegenstander van het hotel, al kan ik me goed voorstellen dat er grote zorgen zijn over de extra omgevingsdruk die een dergelijk project met zich meebrengt; voor de klandizie van LTP heb ik het hotel niet nodig……Mijn reactie is gericht tegen de tóónzetting van de berichtgeving, daar ik weet dat een aantal chinese ondernemers en waarschijnlijk ook NV Zeedijk (eveneens BOB’s) het jammer vinden dat het hotel (vooralsnog) niet doorgaat.
   Vanuit die optiek had Samen Zeedijk m.i.een neutralere manier van communiceren mogen kiezen.

   • SamenZeedijk reageert hier op de gemeentelijke procedures met betrekking tot het behandelen van een vergunningsaanvraag en het verstrekken van vergunningen. Dat verdient volgens ons geen schoonheidsprijs. Het zegt wederom niets over onze mening of er nu wel of niet een hotel moet komen. Als bewoners het in een dermate ingewikkelde procedure winnen van de professionals van de gemeente Amsterdam en commerciële investeerders dan is dat knap. Door hiervoor complimenten te geven heeft SamenZeedijk geen uitspraak gedaan over het geschil.

    SamenZeedijk heeft niets tegen de komst van het hotel op de Geldersekade / Zeedijk. Wel zijn wij van mening dat er iets gedaan moet worden aan de drukte in de stad. Dat hoeft niet te betekenen dat het aantal bedden niet mag groeien. De overlast moet aangepakt worden door goede handhaving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s