Wetenschappelijk onderzoek voor de Zeedijk en Amsterdam.

depositphotos_7168212-RESEARCH_-Magnifying-glass-over-background-with-different-association-terms_m[1]

Onzin of geen onzin? We laten het wetenschappelijk  onderzoeken!

SamenZeedijk wil de relatie tussen muziekbeleving en omzet bij straatfeesten wetenschappelijk onderzocht hebben. Leuke afstudeeropdracht!?

De afgelopen jaren en uiteraard de laatste maanden is veel gesproken over het benodigde aantal decibels voor straatfeesten en horeca gelegenheden.  De gemeente Amsterdam beweert bijvoorbeeld dat het 85-90 decibel bij een straatfeest wenselijk is voor een goede beleving van de muziek.  Maar helaas hebben ze die bewering niet kunnen onderbouwen met een wetenschappelijk onderzoek of een niet-wetenschappelijk artikel op internet.

Er wordt ook geroepen dat de omzet daalt als de muziek minder hard staat. Ook daar is door ons geen wetenschappelijke onderbouwing over gevonden. We zijn er al een paar jaar naar op zoek. Het was overigens ook al een onderwerp tijdens onze BOB-avonden.

Beleving is natuurlijk heel persoonlijk en je kunt je afvragen of het erg is als je niet optimaal kunt genieten van de muziek tijdens een straatfeest. Als je optimaal wilt genieten van de muziek dan ga je naar een toplocatie. Dan kun je ook genieten van je favoriete artiest en topkwaliteit.

Wij willen wel eens meer inzicht krijgen in hoe het nu echt zit.  We zijn er al drie jaar naar op zoek en het is nog steeds niet gelukt. Dat betekent dat we het nu anders willen aanpakken. SamenZeedijk gaat op zoek naar een of meerdere studenten  die dit onderwerp wetenschappelijk willen gaan onderzoeken als afstudeeropdracht.

Uiteraard willen we bevriende organisaties zoals Wij-Amsterdam, het wijkcentrum, BIZ-Zeedijk en de evenementen organisaties Zeedijk laten participeren in het onderzoek, maar zover zijn we nog niet. We gaan nu de mogelijkheden onderzoeken van zo’n afstudeeropdracht en contact opnemen met hogescholen en universiteiten.

Heb jij interesse om hier een bijdrage aan te leveren, mail ons dan en we nemen contact met je op.  (bestuur@SamenZeedijk )

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s