Canon van de Zeedijk

De canon van de Zeedijk staat al heel lang op de  ‘to do list’ van SamenZeedijk. Onze Zeedijk is immers een straat met een enorme geschiedenis. Met hoogte en diepte punten je kunt er boeken over vol schrijven. Mening dorpje en stad in Nederland heeft minder geschiedenis dan ‘onze’ Zeedijk.
Veel is er al bij iedereen bekend, maar veel nog niet.  Soms is de geschiedenis ‘geweld’ aan gedaan om een mooier verhaal te kunnen vertellen aan toeristen.
Het bestuur van SamenZeedijk wilde al langer de geschiedenis op een mooie manier in beeld brengen door het samenstellen van de ‘Canon van de Zeedijk’.  Maar soms zijn ambities en dromen groter dan je zelf kunt realiseren.  Daarnaast past het samenstellen van een canon niet echt bij de doelstellingen van SamenZeedijk.  We hebben dan ook de keuze gemaakt om dit project grotendeels te ontkoppelen van SamenZeedijk, maar het wel te steunen.
Sinds een half jaar maakt historicus Dionijs de Hoog deel uit van het bestand. Hij kan vanuit zijn deskundigheid er voor zorgen dat onze droom, een canon van de Zeedijk, alsnog werkelijkheid gaat worden.  Op ons verzoek om deze klus over te nemen van het bestuur heeft hij enthousiast gereageerd.  Hij gaat dat doen formeel buiten SamenZeedijk, maar wij zullen hem uiteraard steunen als we dat kunnen.

Dionijs start een eigen blog om iedereen over zijn project te informeren. Uiteraard gaat SamenZeedijk zijn berichten delen.

http://canonvandezeedijk.amsterdam/2016/07/29/bouwen-van-een-driedimensionale-zeedijk/

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s