Straatfeest Zeedijk Europride

Het bestuur van SamenZeedijk wenst iedereen een heel prettig feestweekend. Op de Zeedijk of elders in de stad.

gaypride-zeedijk-2[1]
De Gaypride hoort ook op de Zeedijk gevierd te worden maar moet ons inziens een feest zijn voor iedereen. Voor alle bewoners, ondernemers, buren én bezoekers van de Zeedijk. Wij zijn er nog steeds van overtuigd dat het mogelijk is om op de Zeedijk een groot straatfeest te houden waarbij toch rekening wordt gehouden met elkaars conflicterende belangen.  Rekening houden met elkaar is immers ook het doel van de Gaypride en homo emancipatie.
SamenZeedijk heeft zich de laatste jaren en maanden, na uitvoerig overleg met de Bewoners, Ondernemers en Buren van de Zeedijk ingezet voor :

  1. 10 decibels minder tijdens de straatfeesten
  2. maximaal 2000 bezoekers op de Zeedijk tijdens de Gayrpide
  3. onbelemmerde toegang voor bewoners

SamenZeedijk hoopt dat de organisatie van de Gaypride Zeedijk hieraan wil meewerken. En de uitkomst van de diverse BOB-avonden, inspraakmogelijkheden en enquêtes respecteert. Dat is immers SAMENzeedijk!

We doen een oproep aan de bewoners en ondernemers van de Zeedijk om met de decibelmeter van de FNV regelmatig het aantal decibels te meten in de woning of bedrijfsruimte als de ramen dicht zijn.  Wij zijn zeer benieuwd naar de resultaten en het tijdstip van de meting.  Wilt u die mailen naar:  geluid@samenZeedijk.nl ?

De app waarmee u het aantal decibels kunt meten vindt u hier:  https://www.fnv.nl/themas/veilig-en-gezond-werken/lawaai_op_het_werk/artikelen/decibelmeter/

Om wat meer inzicht te krijgen in de bezoekersaantallen vragen wij u om vanuit uw raam foto’s en filmpjes te maken. Liefst op verschillende tijdstippen.
Deze kunt u mailen naar : foto@samenZeedijk.nl

Of via Facebook:  SamenZeedijk

Wellicht is het leuk om volgende jaar de Gaypride te organiseren in het andere gedeelte van de Zeedijk.

Het bestuur van SamenZeedijk wenst u een prettig weekend. In Amsterdam, of als u ‘gevlucht’ bent voor al dat lawaai, elders.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s