Bewoner: Zeedijk is afgegleden naar een smoezelige, gevaarlijke en wetteloze straat.

Van een Zeedijk bewoner ontvingen we de onderstaande email:
Ik liep net even een rondje over de Zeedijk omdat het een ontzettende zooi is met groepjes jongeren die rustig buiten biertjes en flessen wijn bij de tempel staan te drinken (zie foto), sommigen pisten ook tegen de tempel aan. Ik ben in de tien minuten die ik buiten was ZES keer aangesproken door straatdealers, met eentje kreeg ik ruzie omdat ik hem geen geld wilde geven -ze staan bijna allemaal te posten voor de wafelzaken, waar ze af en toe wat spulletjes kopen. Die wafelzaken  waren om 01.00 uur nog gewoon open overigens, lijkt me sterk dat ze daar vergunningen voor hebben. Oftewel: het aantal overtredingen is echt niet meer te tellen en het kan allemaal. Ook voor mij is nu de kritische grens overschreden want het is elk weekend raak, slapen is er niet meer bij en ’s morgens word je alweer gewekt door grote groepen toeristen (ik telde er vandaag 50 per groep) en gidsen die met megafoons onder mijn raam staan om 09.00 uur. De situatie is nu bijna net zo onleefbaar als toen er nog junkies waren.

Dit ter illustratie van hoe erg de Zeedijk is afgegleden naar een smoezelige, gevaarlijke en wetteloze straat. Er moet echt opgetreden worden en er moet nu opgetreden worden want anders is de situatie onomkeerbaar geworden en is het enige wat we kunnen verhuizen.

Horeca overlast in de ochtend

Een andere bewoner stuurde om 4.50 uur een app met de onderstaande tekst:  Het is bijna ochtend, maar nog steeds hoor je de muziek dreunen  uit de nachtclub. Bezoekers komen schreeuwend naar buiten, omdat ze waarschijnlijk door de muziek niet goed meer kunnen horen.

Oranje en van der Laan, doe er wat aan!

SamenZeedijk adviseert bewoners om formeel een handhavingsverzoek in te dienen. Even voor de duidelijkheid: er is een groot verschil tussen een melding en een handhavingsverzoek. Voor meer informatie: http://www.handhavingsverzoek.nl

Lees ook:

Brief Burgemeester over de dealersroute 1012>>>

Alcoholverbod centrum >>>

Haarlemmerdijk glijdt ook af >>>

Een gedachte over “Bewoner: Zeedijk is afgegleden naar een smoezelige, gevaarlijke en wetteloze straat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s