Geluidseisen / geluidsoverlast Horeca

Horecabedrijven hebben te maken met geluidseisen. Op grond van de Wet milieubeheer bestaan er allerlei regels omtrent de hoeveelheid geluid die verschillende soorten bedrijven mogen produceren.

Ook garandeert de Wet geluidhinder in bepaalde geluidsgevoelige objecten, zoals woningen maar ook ziekenhuizen en verzorgingstehuizen, een maximaal geluidsniveau dat niet mag worden overschreden. Ook geeft de Wet milieubeheer regels omtrent de zonering van geluid.

Sinds 1 januari 2008 zijn de specifieke eisen die gesteld worden aan de geluidsproductie van veel soorten bedrijven gestandaardiseerd in het zogenaamde Besluit algemene regels voor inrichting en milieubeheer, vrijwel altijd aangeduid als het Activiteitenbesluit.

Nagenoeg alle bedrijven vallen onder het Activiteitenbesluit, tenzij ze expliciet zijn uitgezonderd maar dan gaat het meestal over hele grote of milieubelastende bedrijven. Horecabedrijven vallen vrijwel altijd onder het Activiteitenbesluit. Lees verder op de website van Meester advocaten >>>

 

Knipsel

4 gedachtes over “Geluidseisen / geluidsoverlast Horeca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s