SamenZeedijk

Het project Zeedijk Toekomst, gaat binnenkort verder als vereniging SamenZeedijk.

Missie / visie   logo naam

Met de nieuwe naam willen we duidelijk maken dat we  er zijn voor alle Bewoners, Ondernemers en Buren van de Zeedijk. Samen zijn we immers de Zeedijksamenleving.

De nieuwe vereniging is een vervolg op het project Zeedijk Toekomst.  Een van de belangrijkste doelstellingen van het project Zeedijk Toekomst was het zoeken naar oplossingen voor  conflicterende belangen van bewoners,  ondernemers en buren van de Zeedijk.

Uit alle gegevens (o.a. de interviews en feedback) is gebleken dat bijna alle problemen en daarmee ook oplossingen raken aan alle partijen, bewoners, ondernemers en buren. Om problemen op te lossen en te voorkomen is het dan ook logisch alle partijen betrokken te houden.
Door je te beperken tot één groep neem je het risico dat je blind wordt voor de belangen van iemand anders. Hetzelfde geldt uiteraard voor eenzijdige informatie. Het verrijkt ons inziens een discussie en samenleving als je gedwongen wordt om ook de belangen van anderen in het vizier te hebben en houden ook al komen die niet overeen met jouw belangen.
Verschillende groepen binnen één vereniging is een wezenlijke en nodige verrijking en daarom in het belang van de Zeedijksamenleving. Wij willen niet naar een situatie van wij, zij en die….
Samen zijn we één Zeedijk;  een bonte verzameling van mensen die wonen en werken op de Zeedijk. De vereniging SamenZeedijk  heeft als doel een continue vinger aan de pols van de Zeedijk te zijn. Iedere bewoner, ondernemer of buur moet met zijn zorgen, problemen, oplossingen, complimenten en wat dies meer zij bij ons terecht kunnen..  Wij hopen dat samen te kunnen doen met jou en alle andere Zeedijkorganisaties. We hopen met jou daar invulling aan te geven tijdens de discussieavonden en BOB-raadplegingen die we gaan organiseren. Maar daarover binnenkort meer. Tot dan, aarzel niet om bij ons aan te kloppen met  vragen en opmerkingen.

Naam platvorm / vereniging

Met de naam SamenZeedijk proberen we duidelijk te maken dat je voor een goed functionerende Zeedijksamenleving moet samenwerken. Met zijn allen zijn we samen de Zeedijk. (De Zeedijkcommunity) De vereniging SamenZeedijk wil een combinatie zijn van een moderne buurtvereniging, belangenvereniging en een platform. (drie sporen beleid)
Doelgroep: bewoners, ondernemers en buren van de Zeedijk. Afgekort BOB.

 

Logo SamenZeedijk
Een Zeedijksamenleving maken we samen! Jij en wij!

 

 

Het logo

De puzzelstukjes symboliseren de verschillende individuen, groepen en belangen die deel uitmaken van de internationale Zeedijksamenleving. Het symboliseert de (noodzakelijke) binding en betrokkenheid.
Daarnaast symboliseert het ook de talrijke functies van de Zeedijk, o.a. wonen, werken, ondernemen en verblijven.  Door die verschillende functies is het puzzelen om tot een goede belangbehartiging te komen voor alle gebruikers van de Zeedijk.
De rode, witte en groene puzzelstukken symboliseren de Zeedijk, de blauwe en gele de aangrenzende stegen. (onze buren)
De openrand, waar nog een volgend puzzelstukje gelegd kan worden,  maakt duidelijk dat we deel uitmaken van een grotere samenleving. De puzzel is immers niet af. De openstukken maken ook duidelijk dat we met onze omgeving willen  en moeten  samenwerken.
De roze omlijning van de letters ….., toeval of geen toeval? Dat mag iedereen zelf invullen.

3 gedachtes over “SamenZeedijk

  1. Er is donderdag 23 juni 16.30 – 17.30 u een bijeenkomst geweest tussen het Evenementenbureau van de Gemeente Amsterdam Akkeline Zuiderhof, Saskia de Jager, Judith Brunsting waar vooral de geluidsoverlast van de Gaypride en de komende Europride 2016 wéér onder de aandacht werd gebracht, maar ook schade aan woonboten bij de Westermarkt (Elly en Hans van Vliet); de geluidsoverlast zelfs met dubbele ramen en de gordijnen dicht (brief mw Van Os) woont t.o. de Westermarkt; het vollopen met mensen op een te klein Amstelveld en dit voor de veiligheid dan wordt afgesloten (Wim Ruig) en het feesten 3 tot 4 dagen lang op de Zeedijk (Carla Kloet) en de decibellen van podia in een te smalle Zeedijk (Tine Withagen). Zie ook meer informatie op http://www.oudestadt.nl (Paul Busker).

    Volgende week woensdag 29 juni van 13.00 – 13.45 u is er een vervolggesprek met de burgemeester.

    Voorop gesteld dat iedereen een feest gegund is, maar dat er in het draaiboek toch ook ervaringen opgenomen kunnen worden van de bewoners. Hieruit kan lering getrokken worden, zodat niet altijd weer het wiel uitgevonden hoeft te worden. Zoals wild plassen, hossen op woonboten, afvalbakken die te klein zijn en last-but-not-least de veiligheid. Een overzichtsagenda van evenementen, zodat de bewoners kunnen zien wanneer ze hun vakantie het beste kunnen plannen om bepaalde drukte en lawaai te vermijden. Het zijn zaken die steeds weer terugkomen bij gesprekken tussen bewoners en de Gemeente.

    De bewoners zorgen dat de binnenstad van Amsterdam geen uitgestorven gebieden kent na sluitingstijd van winkels en horeca en vertrek van toeristen. Dat Amsterdam een aantrekkelijke en leefbare stad blijft.

    Er werd door meerdere aanwezigen naar de vertegenwoordiging van Samen Zeedijk gevraagd !?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s