BOB-raadpleging

De Zeedijk is een  omgeving waar mensen, wonen, werken, ondernemen en verblijven. Daardoor ontstaan ook verschillende belangen en zijn de belangen van alle Zeedijkgebruikers soms conflicterend.  Het is een uitdaging om te zoeken naar oplossingen voor die conflicterende belangen.  Veel Bewoners, Ondernemers en Buren van de Zeedijk (BOB’s) hebben soms  anderen wensen .

Bij grote of ingrijpende veranderingen wil de vereniging SamenZeedijk voortaan een BOB raadpleging organiseren.  Een BOB-raadpleging is ons eigen adviserend Zeedijk referendum, waar alle BOB’s aan kunnen deelnemen.
Op dit moment wordt nagedacht over een BOB-raadpleging over het wijzigen van de afval ophaaltijden. (maandag en donderdag)

BOB’s kunnen bij het bestuur van de vereniging SamenZeedijk ook een BOB-raadpleging aanvragen. Als dit verzoek ondersteunt wordt door minimaal 30 BOB’s, dan is het bestuur verplicht om de procedure voor zo’n BOB raadpleging binnen twee maanden te starten.   Zo’n aanvraag voor een BOB-raadpleging moet wel aan een aantal eisen doen. Die eisen worden de komende weken nog verder uitgewerkt.
Even voor de duidelijkheid. Voor 1 januari  2015  kan nog niemand een BOB-raadpleging aanvragen.

BOB-raadpleging Zeedijk
BOB-raadpleging Zeedijk

De uitslag van een BOB-raadpleging is altijd (zwaar) adviserend.

Een BOB-raadpleging begint altijd met een bepaald voorstel. Dat voorstel publiceren we dan in de nieuwsbrief en op de website SamenZeedijk.nl  Ook die publicatie zal aan een aantal eisen moeten voldoen. Vervolgens kunnen alle BOB’s met elkaar op de website over dit onderwerp in discussie gaan.
Na een aantal weken worden alle opmerkingen van iedereen verwerkt in een nieuw voorstel. De nieuwe tekst publiceren we dan ook op de website SamenZeedijk.nl, zodat iedereen er nog eens goed over kan nadenken.
Vervolgens wordt een discussieavond georganiseerd over dit onderwerp waardoor  mogelijk weer voor nieuwe inzichten ontstaan.

Kort na de discussieavond organiseert de vereniging SamenZeedijk de digitale BOB-raadpleging. Via een website kan dan iedereen zijn mening kenbaar maken. Dat kan niet anoniem.

De kosten van de BOB-raadpleging kunnen gedeeltelijk in rekening worden gebracht bij de aanvragers van de raadpleging.

De BOB-raadpleging wordt opgenomen in de statuten van de nog op te richten vereniging SamenZeedijk.

Wil jij meedenken over de verdere uitwerking van dit idee en tevens de eerste BOB-raadpleging mee organiseren, stuur dan een bericht via het onderstaande mailformulier.

 

Een gedachte over “BOB-raadpleging

Plaats een reactie