Geluidsoverlast en dan?

Geluidsoverlast kan heel vervelend zijn. Wat je als overlast ervaart is natuurlijk persoonlijk en hangt ook van je leeftijd af. Ouderen kunnen minder goed tegen lawaai dan jongeren.
SamenZeedijk betekent ook rekening houden met elkaars soms conflicterende belangen, maar vooral om SAMEN te zoeken naar oplossingen. Dat kan alleen als je met elkaar  netjes in gesprek gaat!

SamenZeedijk is ook samen rustig in overleg gaan bij telleurstellingen
SamenZeedijk is ook samen rustig in overleg gaan bij teleurstellingen.

SamenZeedijk moedigt dat overleg, vol overtuiging, aan!  Probeer eerst met elkaar een open en eerlijk een gesprek aan te gaan. Doe dat op een rustig moment zodat de kans dat het escaleert minder is.  Denk vooraf even na over de woordkeuze, slaap er nog nachtje(s) over en ga dan met elkaar in gesprek.
Stuur niet boos even snel een mailtje of smsje. Wacht even totdat je bent afgekoeld.  Even een nachtje afkoelen, misschien wat slechter slapen, kan veel burenstress voorkomen. Ruzies ontstaan soms heel snel in een paar seconden, maar het oplossen van een ruzie duurt soms jaren.
Sla de email even op bij de concepten en lees het na een dag nog eens voordat je het verstuurd. Dat komt een constructieve tekst vaak ten goede!
Ruzies ontstaan soms heel snel in een paar seconden, maar het oplossen van een ruzie duurt soms jaren.

Samen een bakkie doen!
Samen een bakkie doen, kan heel verhelderend werken!


Samen
Zeedijk is er geen voorstander van om direct de Politie of gemeente te bellen bij overlast.  Probeer het eerst zelf op te lossen voordat je naar zo’n zwaar middel grijpt. Door direct naar een van de zwaarste middelen te grijpen ontstaat het risico dat  iedereen de hakken in het zand zet.  Probeer het gewoon onderling op te lossen.

SamenZeedijk is er een voorstander van dat horeca-ondernemers regelmatig bij de buren informeren of ze overlast ervaren en daar met elkaar over in gesprek gaan.  Dat voorkomt dat de ‘emmer overloopt’ waardoor het allemaal wat prettiger en constructiever communiceren is.

SamenZeedijk betekent ook samen zoeken naar oplossingen!

Maar als het niet lukt, dan staan op een paar andere pagina’s van deze website belangrijke en handige informatie, zoals de vergunningen, een toelichting op de teksten van de vergunningen, regelgeving en nog veel meer.  Van de ondernemers die dat willen vermelden we binnenkort ook de contact informatie op deze website.

Kijk ook eens bij:

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s