Brugvoorstel: BAPZ

Tijdens de BOB-avond van 7 april hebben we voorgesteld om een bewoners attentiepunt Zeedijk op te richten. (BAPZ)  Een onderdeel van BAPZ zou kunnen zijn dat bewoners hier kunnen melden als er sprake is van (horeca) overlast.
De werkgroep die dit voorstel verder is gaan uitwerken is uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat aan het eigen overlast meldpunt, in welke vorm dan ook, te veel haken en ogen zitten.  Dat is tijdens de BOB-avond in september ook bekend gemaakt.

Omstreeks maart zal SamenZeedijk een website lanceren waarop te zien is welke horeca vergunningen op de Zeedijk zijn afgegeven met aanvullende informatie over opening- en terrastijden.

Bij overlast is het uiteraard het best om dit direct te melden bij de veroorzaker. Het is bekend dat sommige mensen dat moeilijk vinden en dat er altijd sprake is van een drempel waardoor mensen hun ontevredenheid gaan ‘opsparen’.  Hier is tijdens de BOB-avonden aandacht aan besteed.

Wij adviseren de ondernemer om zelf het initiatief te nemen voor een goede relatie met de buren  en zo een drempel verlagend klimaat te realiseren, de andere BOB’s kunnen natuurlijk ook het initiatief hiertoe nemen. Nodig elkaar eens voor een kopje koffie of een biertje uit.
De vereniging SamenZeedijk wil graag zo’n initiatief ondersteunen.

Overlast kan eventueel ook bij de gemeente gemeld worden. >>>>

Je kunt op deze pagina reageren op het voorstel, of  een reactie mailen naar: secretariaat@SamenZeedijk.nl

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s