Stad aanpassen voor de rolkoffers is noodzakelijk én mogelijk!

KnipselHet geratel van rolkoffers  hoort tegenwoordig bij elke stad waar veel toeristen komen.  Maar moet men dat dan maar klakkeloos accepteren of er op inspelen en oplossingen zoeken?  Dat kan bijvoorbeeld in Europeesverband om aan koffers, net zoals aan scooters, brommers en auto’s, geluidsnormen te stellen.  Fabrikanten worden daardoor gedwongen om alleen nog maar koffers op de markt te brengen met omgevingsvriendelijke wieltjes.  In Venetië kun je nu al een boete krijgen van 500 euro!

Daarnaast zijn er natuurlijk  nog ander oplossingen denkbaar.  Waarom niet in de straten , waar veel toeristen komen, de bestrating aanpassen?  Bijvoorbeeld door een soort kofferpad /kofferroute te creëren.  Gladde grote stoeptegels met een breedte van ongeveer  45 centimeter. Tussen de tegels eventueel rubber.Toeristen ontdekken dan al snel dat ze 20160802_122808gebruik kunnen maken van zo’n pad. Het Het is prettiger voor de toerist én de omgeving. Zo’n aanpassing zal daarnaast zeker gewaardeerd worden door mensen  die slecht ter been zijn en/of gebruik maken van een rolstoel of rollator.  De Dam, met al die verschrikkelijke keien,  is voor deze mensen een ‘hel’.

Het zijn simpele oplossingen met grote gevolgen voor de bewoners van de stad. Door overlast aan te pakken ontstaan er nieuwe kansen voor toerisme én de stad.
Maar helaas doet Amsterdam heel weinig om overlast in het centrum aan te pakken.

 

Een gedachte over “Stad aanpassen voor de rolkoffers is noodzakelijk én mogelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s